(recept
si oblíbilo 29 návštěvníků)
SKOŘICOVÉ CUKROVÍ

Potřebné ingredience
2 vejce vyšleháme s 15 dkg cukru a 1 vanilkovým cukrem. Do husté pěny přidáme 25 dkg hladké mouky, 31 dkg mletých manldí a 1 lžíci skořice. Těsto propracujeme a vykrajujeme tvary. Ty potřeme sněhem - 1 bílek + 10 dkg cukru vyšlehat do husta. Celé dáme péct na pečící papír.
Postup přípravy
Troubu hlídáme - povrch nesmí moc zhnědnout, protože potom není hladký, ale praská.
Smazat recept
Chcete opravdu smazat recept?
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Kačík K.
(upraveno)
13. 12. 2011, 12:55
Super recept.... teď jsem vytáhla první plecha a zaboha je z toho plechu nemůžu vydolovat
navíc bílek mi z toho odpadává
Zbytek asi udělám bez bílku a na peč. papír a jen obalím v moučce
Děkuji Káťa s rodinou






nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
17. 12. 2011, 14:05
@Kačík K.
Káťo to mě mrzí...já myslela, že dnes už je docela jasné, že se peče cukroví na pečicím papíře....
Každopádně to do receptu doplním. Na pečícím papíře peču skoro vše - kromě litách perníků a koláčů.


nahlásit
Hanasaf
(upraveno)
8. 12. 2009, 14:51
Dobrý den, je to zajímavý recept. Chtěla bych se zeptat, jestli těsto necháváte rozležet?
nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
8. 12. 2009, 16:30
@Hanasaf
těsto jsem nechávala uležet, ale nemusí to být...jinak těsto je tužší, po upečení je cukroví dost tvrdé, ale během tří dnů trochu povolí...jen aby jste nebyla překvapená, že to není klasicky křehké cukroví, jako třeba linecké..

nahlásit

macek80
(upraveno)
7. 12. 2009, 22:50
Hani...
Tak jsem právě vyndala poslední plech...musím říct...,že jako...
Fakt moc moc dobré.....Jen těsto byl dot tuhé...,ale s tím jsem se popásla..a mám dotaz...změknou ještě..mám je takové tvrdší...
Děkuji za recept..máte ode mě...
Marky















nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
8. 12. 2009, 8:35
@macek80
Já jsem měla těsto taky tuhé a zrovna tohle cukroví není takové to klasické křehké
je trochu tužší, ale není jako kámen.
Po upečení jsem ho měla dost tvrdé, ale do tří dnů změkla...ale jak říkám...jak linecké to není



nahlásit

macek80
(upraveno)
8. 12. 2009, 13:45
@
Super..díky moc...už je na balkoně...alespon mi ho nikdo nebude ujídat...




nahlásit
sima73
(upraveno)
2. 12. 2009, 19:31





nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
2. 12. 2009, 20:33
@sima73
Peče se to ve středně vyhřáté troubě a jak je poleva narůžovělá, tak to jde z trouby ven - když už je poleva tmavá, tak popraská
Jinak chuťově jsou výborné


nahlásit
sima73
(upraveno)
4. 12. 2009, 8:12
@
Hani, ještě jeden dotaz (možná blbý). Ty mandle se musí spařit, oloupat, a potom pomlet, nebo je tam dáváte i se šlupkou
. Děkuji

nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
4. 12. 2009, 16:55
@sima73
se šlupkou a pomlet

nahlásit